1. svibnja 2018.

Dubrovnik 2018

Pozdrav svima! Za danas sam vam odlučila pripremiti post o hrvatskom biseru- Dubrovniku! Posjetila sam ga po prvi put, na početku 4.mjeseca i mislim da je to idealno vrijeme jer preko ljeta budu ogromne gužve tamo. Ne zaboravite se pretplatiti na blog!



Dubrovnik se nalazi na jugu Hrvatske i jedan je od najpoznatijih hrvatskih obalnih gradova! Posjećuje ga puno poznatih osoba, ali i turista jer im je poznat po snimanju Game Of Thronesa, Star Warsa, a i isječaka nekih turskih serija.



Posjetili smo proslavljene gradske zidine i stari dio grada, Stradun... Cijene su "nabrijane" kao što mi je već i prije to bilo poznato. Pa tako ćete za kuglu sladoleda izdvojiti 14 kn (2€), pizzu 90 kn (11€), malu porciju pomfrija 40 kn (7€)...





Bilo je vruće kada smo mi išli, pogotovo na zidinama, a kako li je tek ljeti, ne želim ni razmišljati... Svakako se opskrbite bočicama vode kada idete u obilazak! ;)



Grad, pored svega, nudi i panoramski obilazak zidina, otočića Lokruma, bogatijeg dijela grada brodom. Cijena je već oko 10 € po osobi, ali mislim da se isplati.







Najpoznatija ulica Dubrovnika je Stradun u kojoj se nalazi bezbroj suvenirnica i pokoja trgovina s odjećom. Cijena jedne torbice je bila oko 13 000 kn, a hlača 8 000 kn... Danas se Stradun koristi za svečanu procesiju za vrijeme proslave Feste sv. Vlaha3. veljače, a odabrati doček Nove godine na Stradunu se proglašava među 10 najboljih odabira u svijetu svake godine.






Dubrovnik je poznat i po mnogim hrvatskim pjesnicima, matematičarima, slikarima, fizičarima i dr. Tako ste sigurno čuli za Ruđera Boškovića, Marina Držića, Šiška Menčetića, Ivana Gundulića... Ljekarna koja se nalazi u Dubrovniku je treća po starosti u Europi.




Najraniji dubrovački zaštitnik, još prije sv. Vlaha bi je sv. Srđ po kome je i brdo iznad Dubrovnika dobilo ime. Brdo Srđ od davnina je bilo prirodni zaklon grada Dubrovnika od bure, ali i najezdi raznih osvajača koji su kroz povijest u više navrata pokušavali osvojiti tadašnju Dubrovačku republikuSa Srđa se pruža izvanredan pogled na Dubrovnik. Vjerojatno su sve moguće fotografije Dubrovnika koje se nalaze na razglednicama slikane upravo ondje.






U nastavku možete vidjeti još par fotografija grada.










Dubrovnik mi se svidio kao grad. Nisam vam previše pisala o znamenitostima, nego samo nešto osnovno jer trebate posjetiti Dubrovnik da biste više saznali. ;) Jeste li ikada bili tamo?

Nadam se da vam se svidio današnji post! :)



Do idućeg posta, pozdrav!

PROČITAJTE JOŠ:

New in: PILOVE

-----------------------------------------------

MAIL: beautycorner2111@gmail.com
INSTAGRAM: @onlymaja1




*This post is not sponsored!*



Nema komentara:

Objavi komentar