TOP 5 SERIES

Pozdrav svima! Danas za vas imam 5 najdražih serija! Volim gledati i sapunice i kriminalističke serije, ali ovdje sam izdvojila samo sapunice. Možda ću nekada poslije napraviti post o omiljenim kriminalističkim serijama. :) Pretplatite se na blog sa desne strane! Besplatno je! :*



1. OPREZNO S ANĐELOM ( Cuidado con el ángel)


Mislim da je ovo moja prva serija koju sam ikada pogledala! :) I dan danas ju volim te često poželim da se opet počne prikazivati na televiziji. U seriji glumi moj omiljeni glumački par Maite Perroni i William Levy. U Hrvatskoj se počela emitirati 2008. godine. 




Maria de Jesus - "Marichuy" je mlada siromašna djevojka koju su roditelji napustili dok je još bila novorođenče. Jednog dana je na ulici nađe starica Candelaria koja je primi u svoj siromašni dom. Marichuy zarađuje radeći razna posla. 
Juan Miguel je bogati psihoanalitičar koji je nesretno oženjen s Vivianom, ženom zainteresiranom samo za zabavu i užitak. S Juanom Miguelom u njegovoj kući još žive njegova i Vivianina kćer Mayita, njegova sestra Rocio i Vivianina majka Onelia, čangrizava žena.

Jednog dana Marichuy odnese opranu robu obitelji San Roman i ona i Juan Miguel se susretnu. To je jako promijenilo njihov život.

2. ASI 

Asi je isto serija koju sam među prvima gledala. U Hrvatskoj se prikazivala od 2010. godine.Glavne uloge imali su Tuba Büyüküstün (Asi) i Murat Yıldırım (Demir). 




Radnja serije smještena je u Antiohiji (Antakyji) u Turskoj, tajanstvenom i čarobnom gradu smještenom na obalama Sredozemnog mora, domu kulture stare tisuće godina. Seriju odlikuju izvrsna glazba autora Naila Yutsevera, iznimna fotografija i pejzaži.
Serija donosi epsku ljubavnu priču između dvoje mladih i ponosnih ljudi, koje u ostvarenju zajedničke sreće priječe utezi prošlosti. U arapskom svijetu postigla je nezapamćen uspjeh.

3. POBJEDA LJUBAVI  (Triunfo del Amor)

I u ovoj seriji William Levy i Maite Perroni glume ljubavni par. U Hrvatskoj se prikazivala od 2010. godine.





Victoria Sandoval je najuspješnija meksička modna dizajnerica. Upravo je njena karijera bila razlog gubitka njene malene kćeri. 
Igrom sudbine, María Desamparada, u želji da se zaposli kod Osvalda, Victorijinog muža, dolazi upravo k njoj tražiti posao. Victoria odluči pružiti joj priliku te ju zaposli kao modela, ne znajući da je upravo María kći za kojom toliko čezne. Misleći da je muž vara s mladom djevojkom, odluči se osvetiti Maríji ponižavajući i maltretirajući je. Ni sama Victoria ne može objasniti svoje osjećaje prema Maríji. S jedne je strane želi zagrliti, a s druge predbacivati misleći da je ljubavnica njezina supruga.
Maximiliano (sin od Victorije) upoznaje Maríju u modnoj kući. Krije od nje tko je zapravo. Među njima je rođena privlačnost koja će poslije prerasti u veliku ljubav, što navede Maríju da mu se preda. Nedugo zatim otkrije da je trudna. Odluči to reći Maximilianu, no on se plarnira oženiti Ximenom. María mu prešućuje svoju trudnoću.
Nakon nekog vremena, brak Maximiliana i Ximene pretvara se u pakao. Maximiliano tada saznaje da je dijete koje čeka María njegovo.

4. ISTANBULSKA NEVJESTA

Ova serija mi se toliko sviđa iz više razloga: 1. glumci su preodlični, 2. snimana je u isto vrijeme kada i prikazivana kod na televiziji, 3. radnja je snimana prema istinitom događaju!

 Lijepa i dobrodušna Sureja (Asli Enver) je darovita glazbenica. Nakon diplome na Glazbenom konzervatoriju, uskočila je u glazbenu industriju kao popratni vokal i pjevala u reklamnim spotovima. Skromno živi sa svojom tetom, jedinom živom rođakinjom. Njezin nepretenciozni i skromni život se zauvijek mijenja kada se zaljubi u Faruka Borana (Özcan Deniz) , bogatog i zgodnog poslovnog čovjeka čija obitelj potječe iz grada Burse. 




Obitelj Boran jedna je od najstarijih i najbogatijih plemićkih obitelji u Turskoj. Nakon smrti obiteljskog patrijarha, nasljeđuje ga najstariji sin Faruk (Özcan Deniz). Sad on nosi svu odgovornost za obiteljski biznis. Faruk živi u velikoj palači u Bursi, a s njim žive tri mlađa brata Fikret, Osman i Murat te majka Esma. Palača je puna sluga. Njegov brat Fikret (Salih Bademci) radi u obiteljskoj tvrtki s Farukom i smatra ga konkurentom. Kao najstarijem sinu konaka, kojemu pripadaju prema tradiciji sve povlastice, Fikret često gubi razum kada ga preplavi ljubomora. Osman (Güven Murat Akpinar) je inženjer i ne bavi se obiteljskim poslom, niti ga to zanima. Njemu je Faruk najprivrženiji od sve braće. Murat (Berkay Hardal) je najmlađi od svih sinova i još veoma djetinjast iako ima više od 20 godina. 

Glava obitelji je Esma (Ipek Bilgin), majka četvorice sinova. Faruk je njezin miljenik i ona ima velike snove za njega, uključujući dogovaranje probitačnog braka s nevjestom koju ona odabere. Esma planira vjenčati Faruka s Ipek (Dilara Aksüyek), kćeri obiteljskog prijatelja, a da ne pita Faruka za mišljenje. Ipek je vrlo ambiciozna mlada žena, voli Faruka i spremna je učiniti sve da postane članicom obitelji Boran. Ali je u Ipek zaljubljen Farukov mlađi brat Fikret. Faruk ne zna za njihovu ljubav, a njegovo je srce bilo prazno sve do dana kada je upoznao Sureju.




Faruk vodi samostalan život i nije svjestan majčinih planova. Jako se zaljubio u Sureju i zaprosio ju je. Sureja je pristala. Ne poznajući te duboke obiteljske veze i stare običaje, Sureja prihvaća Farukov poziv da dođe u palaču u Bursi i upozna njegovu majku kako bi joj najavili svoje zaruke. Ambiciozna majka se strašno šokira zbog njihova dolaska. Neće to olako prihvatiti i poželjeti dobrodošlicu toj neznanki koju je sin doveo. Sureja se nada da će je Esma prihvatiti kao snahu nakon što je bolje upozna, ali Esma je veoma teška žena. Život se sve više komplicira i budućnost u palači staroj 400 godina neće biti svijetla kao što su se nadali…

5. PITANJE ČASTI

Zadnja serija, ali ne manje važna - "Pitanje časti"! U Hrvatskoj se prikazivala od 2016. godine. Glavni glumci su Kadir Dogulu i Neslihan Atagul, koji su i u stvarnom životu bračni par. Prekrasna serija!























Neriman (Neslihan Atagül) je mlada djevojka koja s ocem i tetkom živi u starom dijelu Istanbula. Odgajana je konzervativno i tradicionalno. Ne izlazi bez odobrenja oca i tetke, ne nosi modernu odjeću i nikada se ne protivi volji starijih. Sve svoje snove pretače u slike i crteže koje stvara. Pored toga što predivno slika, vrijeme provodi sa svojom ljubavi iz djetinjstva Šinasijem (Yunus Emre Yildirimer). On je student tradicionalne turske glazbe. Ne zna ništa osim svoje struke i Neriman, kod koje ide čim mu završe predavanja. U životu Neriman žudi za nečim drukčijim. Želi upoznati drugu stranu Istanbula koju nikada nije vidjela. 

Jednog dana, sasvim slučajno, naleti na sestričnu Pelin (Dilara Oztunc) koja živi modernim životom u bogatoj četvrti Istanbula. Pelin zna kako je Neriman odgojena, te da ne smije izlaziti. Kako bi je ponizila pozove ju na tulum. Neriman jako želi ići, ali zna da je otac nikada ne bi pustio, a Šinasi to ne bi odobrio. Neriman samo želi iskusiti nešto drukčije, jedna noć će joj biti dovoljna za cijeli život. Zna da nakon što se uda za Šinasija neće imati prilike upoznati moderan Istanbul. Zato odluči tajno otići na tulum, a uz pomoć prijateljice se pretvori u "Pepeljugu". Na tulumu Neriman privuče pozornost prisutnih prelijepim izgledom i svojom nevinošću. Madžit (Kadir Doğulu), bogati i naočiti mladić, je također očaran Neriman, međutim, njihov susret ispadne turbulentan. 


NADAM SE DA VAM SE SVIDIO DANAŠNJI POST! :) JESTE LI GLEDALI NEKU OD OVIH SERIJA?
Do idućeg posta, pozdrav!




PROČITAJTE JOŠ:

CONCERT OF MARCUS&MARTINUS IN ZAGREB!

30 PITANJA KOJA NITKO NE POSTAVLJA

---------------------------------------------------------------
INSTAGRAM: @onlymaja1

MAIL: beautycorner2111@gmail.com

*This post is not sponsored!*


Maja Poljarević

Nema komentara:

Objavi komentar

SUBSCRIBE